27 Haziran 2011

28 Haziran 2011 Salı

karneler alındı. yeğenler karneleri kapar kapmaz soluğu bende aldı. büyük yeğen fizikten çakmış. onu biraz fizik çalıştırdım. ufağı takdir almış. geçen hafta mangallar, pastalar, cipsler havada uçuştu. ben de dengeli bir şekilde tükettim. malum çoluk çocuk olunca hem hareket fazla oluyor hem de yiyeceklerden uzak durmak zor oluyor. veletler 24 saat tıkınıyor. ne de olsa gelişme çağındalar. neyseki 1kg vermeyi daha başardım. üstelik mangal ve pasta yememe rağmen :)

doktora sınavları bir yandan, bebek diğer yandan bloğa uğramam zorlaşıyor. geçen hafta 91, bu hafta 90 oldum. gelecek hafta 89kg olarak karşınızda olurum umarım. iyi bir hafta diliyorum.

20 Haziran 2011

20 Haziran 2011 Pazartesi

bu hafta da 1kg geride bıraktım. oh ne güzel yahu. hafifliyorum. birdaha kıyamet kopsa kilo almam. diyete 105 ile başladım hafta itibari ile 91 oldum. 14kg vermiş bulunuyorum. şöyle yuvarlak bir hesap yaparsam 3 ayda eski kiloma(75kg) kavuşucam gibi görünüyor. bir 3 ay sonra ideal kilomda(60kg)olurum. bu yazı kaçırdım ama seneye yaza tam formumda sahilde uzanmışım. oh mis gibi.

13 Haziran 2011

12 Haziran 2011 Pazar

bir hafta rötarlı olarak 92kg'a ulaştım. bonus günü yapmam ve bu günde abartarak yemem 1kg gecikmeye neden oldu. önemli olan yavaş da olsa sağlıklı kilo verebilmek. hedef kiloya ulaşana kadar programa devam etmek en güzeli. ideal kiloya ulaşıldığında normal kolari alımına başlayınca extra yiyeceklere geçmek daha mantıklı. yahut bonus günlerinde karbonhidrat yağlı yiyecekler yerine proteinlere yönelmek en mantıklısı.

kilo verirken yaptığım listelerden nedense daha çok keyif alıyorum. dünya mutfaklarından özellikle çin mutfağı diyet için çok uygun. yağsız sağlıklı yemekler yemeleri sanırım uzun yaşamalarının nedeni. bu hafta sushi yaptım ve hiçbir götürüsü olmadı benden. ayrıca italyan mutfağından peynirli ravyoliyi denedim. miktarı da abartmadığımdan yine kilo vermeme olumsuz bir etkisi olmadı. bugün yine italyanların ünlü pilavı risotto yapacağım. hem değişik mutfakları denemek hem kilo vermek çok eğlenceli oluyor. diyet süresince çok fazla zevk alıyorum; hem diyet hem farklı lezzetleri denemekten.

bu arada bebek yüzünden epeyce evde tıkılı kaldık. şöyle haftasonu bebekle gidebileceğimiz güzel temiz bir otel bulabilsek 1-2 gün kafa dinlesek ne hoş olur.

06 Haziran 2011

8 Haziran 2011 Çarşamba

bu hafta yerimde sayıyorum. ilaç kullanmam gerekti ve yedim epeyce. bebişi yıkarken belimi incitmişim. kas gevşetici ve ağrı kesici verdi kuzenim. yanlış anlaşılmasın doktor kuzenim. olmazsa mr filan çektir dedi. neyseki ilaçlar iyi geldi. iyileştim. aslında hep hareketsizlikten şu ağrılar. bebiş az daha büyüse de ben de sporuma başlasam leslie'me kavuşsam:)

neyseki bu hafta kaldığım yerden devam ediyorum. umarım önümüzdeki hafta 92'yi görürüm.