13 Haziran 2011

12 Haziran 2011 Pazar

bir hafta rötarlı olarak 92kg'a ulaştım. bonus günü yapmam ve bu günde abartarak yemem 1kg gecikmeye neden oldu. önemli olan yavaş da olsa sağlıklı kilo verebilmek. hedef kiloya ulaşana kadar programa devam etmek en güzeli. ideal kiloya ulaşıldığında normal kolari alımına başlayınca extra yiyeceklere geçmek daha mantıklı. yahut bonus günlerinde karbonhidrat yağlı yiyecekler yerine proteinlere yönelmek en mantıklısı.

kilo verirken yaptığım listelerden nedense daha çok keyif alıyorum. dünya mutfaklarından özellikle çin mutfağı diyet için çok uygun. yağsız sağlıklı yemekler yemeleri sanırım uzun yaşamalarının nedeni. bu hafta sushi yaptım ve hiçbir götürüsü olmadı benden. ayrıca italyan mutfağından peynirli ravyoliyi denedim. miktarı da abartmadığımdan yine kilo vermeme olumsuz bir etkisi olmadı. bugün yine italyanların ünlü pilavı risotto yapacağım. hem değişik mutfakları denemek hem kilo vermek çok eğlenceli oluyor. diyet süresince çok fazla zevk alıyorum; hem diyet hem farklı lezzetleri denemekten.

bu arada bebek yüzünden epeyce evde tıkılı kaldık. şöyle haftasonu bebekle gidebileceğimiz güzel temiz bir otel bulabilsek 1-2 gün kafa dinlesek ne hoş olur.

2 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Aslında az yağlı ve sağlıklı yemeğe başladığımızdave eve zararlı yiyecekler sokmadığımızda bir süre sonra böyleside çok lezzetliymiş çokta sağlıklı bezleniyorum moduna giriveriyoruz hemn değilmi:)başarılar

kilolara elveda dedi ki...

katılıyorum aylin. gerçekten lezzetlerin de tadına varıyorsun. sevgiler...